Olli Kekkonen

Luovutaan koulukiusaamisesta!

 

Koulukiusaaminen ei ole rikos - sellaista rikosnimikettä ei ole olemassakaan. Olisiko siis aika unohtaa puhuminen koulukiusaamisesta ja alkaa puhua asioista asioiden oikeilla nimillä. Puhutaan kunnianloukkauksista, vapaudenriistoista, pahoinpitelyistä, törkeistä pahoinpitelyistä, ryöstöistä ja varkauksista. Näitä tapahtuu jatkuvasti etenkin viimeisten päivien julkisuuteen nousseiden uutisten mukaan. Uskoisin, että nämä uutiset ovat vain jäävuoren huippu.

Myös oppilaiden vanhempien olisi syytä ottaa itseään niskasta kiinni. Aina kun koulusta otetaan yhteyttä ns: ”kiusaamistapauksissa” on vanhempien velvollisuus tehdä rikosilmoitus asiasta, koulun tehtävä on ilmoittaa asiasta vanhemmille. Poliisin tehtävä on tutkia, onko tapahtunut rikos. Yhtäkään pahoinpitelyä, ryöstöä tai muutakaan vastaavaa ei pidä katsoa sormien läpi. Vai hyväksyisitkö omalla työpaikallasi sen että sinua haukuttaisiin, lyötäisiin ja tavarasi varastettaisiin? Jos et hyväksy sitä omalla työpaikallasi niin miksi hyväksyisit sen lapsesi ”työpaikalla”?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Koulukiusaus loppuu kun aikuiset lopettavat toistensa
kiusaamisen, nimittelyn tms.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Just näin. Koulussa tapahtuvaa väkivaltarikollisuutta on lakattava vähättelemästä kutsumalla sitä kiusaamiseksi.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Ei sulla sitten tuon parempia ajatuksia tullut mieleen, oikein poliitikoksikin kun meinasit?

Aika suuri ja ehkä suurin osa kiusaamisesta on aivan muuta kuin minkäänlaisia rikoksia.

Kiusatun tekemisiä ja varsinkin virheitä voidaan arvostella tylysti, ei oteta mukaan porukoihin, jätetään kertomatta yhteisistä asioista, käytetään hyväksi heikkouksia, lytätään vitsit, naljaillaan, lällätellään ja niin edelleen. Lapsi on nerokas keksimään näitä.

Ensimmäinen lauseeni edellä on aika tyypillinen kiusaamisen suuntaan menevä repliikki, eikä täytä edes kunnianloukkauksen rajaa, kun on poliittisen toiminnan arvostelua. Tylyys ei muutenkaan liene rikos – kuten ei myöskään nuivuus.

Tavallisia keinoja on myös yksistään merkityksettömien fraasien toisto. Kekkonen Kekkonen Kekkonen Kekkonen Kekkonen Kekkonen Kekkonen Kekkonen Kekkonen. Miksi profiilikuvassa pipo, lähtikö jo tukka?

Käyttäjän Ollikekkonen kuva
Olli Kekkonen

Ei lähtenyt tukka. Tuolla miltei neljän kilometrin korkeudessa vain oli kylmä. :)

Siltikin rikoksia ei pidä kutsua kiusaamiseksi se on mielipiteeni ja pysyy. :)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Jos Grönroos puhuisi hieman pienemmällä suulla ja lakkaisi korostamasta omaa erinomaisuuttaan, niin hän ymmärtäisi, että tyhjentävässä listassaan hän kuvaa tilanteita, jotka aikuisten maailmassa käsiteltäisiin työturvallisuusrikoksina, joista tekijä tai tekijät tuomittaisiin rangaistuksiin.

Koulukiusaaminen loppuisi kuin seinään, jos rehtori kuittaisi koulun tekemättä jättämän valvonnan omasta lompakostaan.

No ei vaiskaan.

Eihän se ole loppunut aikuisten työyhteisöissäkään. Ihmisiä voi kiusata työpaikoilla hyvin monin sofistikoitunein keinoin, joita lain tuntijat eivät osaa mieltää minkään sortin rikoksiksi.

Jossain vaiheessa kiusattu ei sitten voi enää malttaa mieltään...

Toimituksen poiminnat